Atlanta To Do

Wat moet ik vandaag nog allemaal doen?” is dagelijks een veel gestelde vraag. Als je een goede planning en een helder overzicht hebt, zou dit eigenlijk een overbodige vraag moeten zijn. Op school of op het werk krijg je veel informatie om te verwerken of taken toegewezen. Dan is een goede planning en een helder overzicht noodzakelijk om alle informatie of taken te kunnen verwerken. Het maken hiervan vraagt heel wat oefening en zelfkennis. De kans is klein dat je dit meteen onder de knie hebt. Je kunt het jezelf natuurlijk wel gemakkelijker maken! Hier vind je wat tips!

Waarom plannen en overzicht creëren?

  • Door het maken van een planning zorg je voor evenwicht tussen tijd voor je studie en/of werk en je vrije tijd.
  • Jij bepaalt wat je doet! Jij bent de baas over je eigen tijd!
  • Je leert jezelf beter kennen. (Wat is mijn werktempo? Wat zijn mijn capaciteiten?)
  • Bij het gebruik van planning creëer je regelmaat. Dit zorgt voor routine en rust in je hoofd.
  • Je stelt concrete doelen, dit zorgt voor betere resultaten.
De nieuwe To Do boekjes van Atlanta creëren een goed overzicht met drie eenvoudige stappen! Bekijk het filmpje:

Tips voor het gebruik van jouw To Do

  • Bewaar jouw To Do-boekje op een overzichtelijke plek waar je regelmatig langs komt. Zo vergeet je hem nooit in te vullen!
  • Maak bij de kleine versie gebruik van de notitiezijde aan op de linker pagina. Zo kun je jouw acties verduidelijken. Bepaal hiermee je prioriteiten!
  • Gebruik verschillende kleuren bij het invullen van het boekje. Zo houd je overzichtelijk bij welke taak bij welke notitie hoort.
  • Plan vooruit! Weet jij bijvoorbeeld al wat je volgende week op de planning hebt staan? Vul dit dan alvast in. Dit zorgt wederom voor structuur en overzicht.
  • Creëer structuur. Heb je een taak vervuld? Vink deze dan direct af voor dat je naar je volgende taak gaat. Zo hoef je ook niet meer over die taak na te denken!

Verlaag Je Ecologische Voetprint!

Wil jij duurzaam je activiteiten plannen? De Atlanta To Do boekjes zijn gemaakt van gerecyled FSC® gecertificeerd papier en karton. Door de enorme vooruitgang van de afgelopen jaren lever je niet meer in op kwaliteit, performance en uitstraling! Daarnaast draag je ook je steentje bij aan het milieu wanneer je deze boekjes gebruikt. Hout en papier slaan CO2 op. Door het gebruik van gerecylced papier blijft de CO2 opgeslagen en komt het niet vrij. Bij het recylcen wordt het papier vermengd met water en worden vervuilingen en inkt uit het papier gehaald. Papier kan tot wel zeven keer worden hergebruikt! Daarnaast gebruiken de fabrieken die gerecycled papier produceren minder energie, water en chemicalien.